onsdag 12. mars 2008

Ski sykehus: Smertelindring ble avgjørende, Ski sykehus får beholde halvparten av sykehusets 25 senger

Tilbudet om smertebehandling i nærmiljøet for kreftpasienter i Follo veide tyngst da sykehusstyret skulle spare siste rest på årets budsjett.

FÅR BEHOLDE HALVPARTEN
Sykehuset i Ski får beholde halvparten av sengene til lindrende behandling. Det betyr at den lindrende behandlingen av kreftpasienter i Follo kan fortsette på sykehuset, som eies av Aker sykehus.

Direktør Hulda Gunnlaugsdottir på Aker sykehus forteller at kuttene vil redusere det medisinske tilbudet totalt for befolkningen i opptaksområdet, og at det vil bli færre senger både på Sinsen og Ski.

UTSLAGSGIVENDE
Men avdelingen for smertelindring ble et avgjørende punkt for hva som skulle spares. - Det er veldig delikat når man har paliativ enhet eller lindrende behandling, og det var utslagsgivende, sier Gunnlaugsdottir.

NÆRT HJEMMEMILJØ
Styremedlem og Oppegård-ordfører Sylvi Grahan er fornøyd med avgjørelsen. - Det var viktig for meg når vi er i den situasjonen vi er og dette er en sårbar gruppe pasienter. Det er viktig at tilbudet er i nærheten av disse pasientenes hjemmemiljø, sier Grahan.

• Hentet fra NRK Østlandssendingens nettsider, klikk på overskriften her for å lese saken der

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar