lørdag 29. mars 2008

– Tvilsom statistikk om sykehuset

Helse Sør-Øst mener en fersk spørreundersøkelse støtter en sentralisering av sykehustjenester. – Tvilsomt, mener professor.

I går lanserte Helse Sør-Øst resultatene av en spørreundersøkelse de har fått utført om forholdet mellom nærhet og kvalitet i sykehustilbudet. Resultatet viser at "8 av 10 innbyggere i Vestfold mener det viktigste er å få den best mulige behandlingen framfor å ha kort vei til sykehuset" ifølge en pressemelding.


– TVILSOMT FORMULERT
Resultatet av spørreundersøkelsen kom fram som følge av ett spørsmål: "Hva er viktigst for deg når du må behandles på sykehus? At sykehuset ligger nær der du bor, eller at du får den best mulige behandlingen?".

Sosiologiprofessor Arild Blekesaune ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har statistikk som et spesialfelt. Han mener at spørreundersøkelsen har svakheter.

– Måten spørsmålet formuleres på er noe tvilsom. Et flertall vil alltid prioritere kvalitet høyest. Jeg vil ikke si at spørsmålet er ledende, men indirekte forutsetter det at det faktisk er et motsetningsforhold mellom nærhet og kvalitet, sier han.

• Les hele saken i Sandefjords blad på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar