tirsdag 10. juni 2008

Ap-opprør mot Brustad


Ap-veteran Erling Laland, tidligere ordfører i Kragerø, leder nå an i Ap-opprør i Telemark mot Sylvia Brustad. – Hun må fjernes eller instrueres, krever han - i følge Varden på nett.

KRAGERØ/TINN – Det er med bakgrunn i det som skjer med fødestua "Lykkeliten" på Rjukan at det nå kjennes på tide med et lokalt opprør. Mot ledelsen, mot Sylvia Brustad. Det er hun som er problemet. Hun har ikke vår tillit lenger. Skal Ap gjenvinne noe av det tapte, må hun gå av, eller instrueres. Det vi får i Telemark, og andre steder, er et dårligere helsetilbud. Dette er utrolig for oss i partiet. Vi trodde på erklæringen fra "Soria Moria", sier Erlig Laland som roser partifelle Terje Lien Aasland for hans engasjement i saken.

Et svik
Det legges ikke skjul på at nå opplever man det i Aps partikretser som svik det som skjer. Menneskene kommer i annen rekke. Det vises blant annet klart til gamle partisekretær Haakon Lie og hans tale om "de nederst ved bordet". Helseministeren later som det ikke er noen nederst ved bordet, heter det blant annet i utspillet.


Sykehjem
– Det må være lov å spørre. Hva vil våre folk? Hva vil Ap? Det hjelper ikke med en erklæring som skulle garantere for drift av lokalsykehusene når det hele tiden reduseres i tilbudene ut fra kyniske økonomiske kalkyler. Da sitter lokalsykehus igjen som mindre avanserte sykehjem, tilslørt som en del av helseforetaket, sier Erling Laland. Han nevner også nedbyggingen av sykehuset i Kragerø, gassrørledningen og løftene rundt Union. I tillegg kommer Eidangertunnelen og veier i Telemark.

Visjoner drukner
De som nå gjør opprør i Telemark Ap frykter for Finnmarkstilstander: at det dannes et "Velferdsparti". De frykter også for hva de skal si i kommende valgkamp, når tilbudet hele tiden reduseres. De skriver at nå drukner visjoner og fellesskapsløsninger i økonomisk snikksnakk.
– Ap sentralt må ta seg sammen, løfte blikket og se hva som er i ferd med å skje over det ganske land. Vi er i ferd med å få et Arbeiderparti som skyfler fra seg velgere i hopetall - også i Telemark. Bærebjelkene som "lokalsykehusene skal bestå" ga oss tro. Nå er det snart ikke noe igjen. Samtidig, vi kan ikke la Tinn kjempe alene. Nå må vi be våre egne ta grep og få vekk folk som motarbeider fellesskapsløsninger. Vi er det ledende partiet i regjering og jeg tror ikke SV og SP vil gå imot et Ap som snur og kjemper for lokalsykehusene, avslutter Erling Laland.


• Les saken i Varden på nett ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar