torsdag 5. juni 2008

Sp vil rette opp skjevfordelingen


Helse Sørøst kan se langt etter mer penger neste år. Sykehusene i resten av landet må i stedet få 1,5 milliarder kroner ekstra å rutte med. Det mener Senterpartiets Rune Skjælaaen.

– Det er en stor urettferdighet at halve landet blir diskriminert og må klare seg med færre helsekroner enn det sentrale Østlandet, sier Skjælaaen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Stortingsrepresentanten fra Hordaland mener at sykehusene på Vestlandet må få 520 millioner kroner ekstra neste år. Skjælaaen mener videre at Helse Midt-Norge må få 535 millioner mer å rutte med, mens sykehusene nord i landet får 400 millioner på deling.

Skjev fordeling
– For Senterpartiet er det viktig at vi har en likeverdig helsetjeneste i hele landet. Det er veldig bra at ni fylkesordførere har kommet på banen, sier Senterpartiets helsepolitiske talsmann.

Han viser til utredningen fra det såkalte Magnussen-utvalget, som viser at Helse Sørøst får 781 millioner kroner for mye av den samlede helsekaka, mens de tre andre regionene får tilsvarende for lite.

– Jeg innser at det er politisk umulig å kutte 781 millioner på budsjettet til helse Sørøst. Derfor vil løsningen måtte være å gi null til denne regionen, mens sykehusene i resten av landet får nesten det dobbelte i økning. Dette vil Senterpartiet gå inn for i neste års statsbudsjett, sier Skjælaaen.

• Les hele saken i Østlandets Blad ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar