søndag 1. juni 2008

Trøndelag: Lover rabalder om helsekroner

Forskjellsbehandlingen i Helse-Norge må ryddes opp i til høsten. Det forlanger fylkesordfører Tore O. Sandvik. Sandvik er opprørt over skjevfordelingen mellom helseforetakene i landet.

Får 800 millioner mer
Et ekspertutvalg nedsatt av helseminister Sylvia Brustad kom i januar i år fram til at Helse Sørøst får 800 millioner kroner i året for mye i forhold til de andre foretakene.
Og når striden rundt nytt sykehotell i Oslo ble løst relativt raskt med å få på plass økte lånerammer, stiger irritasjonen i andre helseforetak.

Nå brukes løsningen i sykehushotellsaken som argument for å få Regjeringen til å bevilge flere helsekroner til de andre helseforetakene.
- Når det er mulig i Helse Sørøst, må det være mulig i resten av landet. Skjevfordelingen må i det minste ryddes opp i fra høsten av, sier fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik til NRK Trøndelag.

Han lover bråk dersom partikollegaene i Regjeringen ikke løser denne saken i budsjettet til høsten.
- I så fall risikerer man et helsepolitisk rabalder uten sidestykke i Norge noen sinne.

Brustad må svare
Også tidligere helseminister Dagfinn Høybråten mener skjevfordelingen på rettes opp. Han mener sykehotellsaken viser hvordan Helse-Norge forskjellsbehandles og at skjevheten ville ha vært rettet opp allerede om det var motsatt.
- Dette er et uttrykk for at alle er like, men at noen er likere enn andre.

Dagfinn Høybråten har nå stilt skriftlig spørsmål til helseministeren Sylvia Brustad og krever svar på Regjeringens videre arbeid i denne saken.


• Les hele saken på NRK Trøndelags nettsider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar