mandag 16. juni 2008

Hele lokalsamfunnet slutter opp om Rjukan - kommuneansatte får fri for å demonstrere mot Brustad


Flere busser blir satt opp fra Rjukan når helseministeren kommer til Grenland tirsdag. Grunnen er at Sylvia Brustad har bestemt at fødeavdelingen «Lykkeliten» på Rjukan sykehus skal legges ned. Man frykter også at sykehusets akuttfunksjoner vil bli borte.

En egen aksjonsgruppe - med varaordfører Turid Opedal (Ap) i spissen - står bak demonstrasjonen, og i en annonse i lokalavisen oppfordrer de lokalbefolkningen til å møte fram når helseministeren kommer på besøk.

Opedal er ikke i tvil om at det er riktig å demonstrere mot «sin egen» statsråd: - Nei, fordi vi er nødt til å få dem til å våkne, for å gi oss det de har lovet oss gjennom Soria Moria. Og vi er fotfolket deres, og må gjøre dette for å få dem på banen. Det er viktig at vi er en gruppe som viser oss fram, sier Opedal til Nettavisen.

Varaordføreren mener regjeringen raserer sykehuset bit for bit, og at det dette kan få svært store konsekvenser for lokalsamfunnet. - Vi er nødt til å be dem holde det vi alle sammen har gått til valg på, sier hun bestemt.

Får fri med lønn
- Situasjonen for Rjukan sykehus er alvorlig. Det er viktig med mobilisering fra lokalsamfunnet, skriver rådmann Rune Lødøen i eposten.

Rådmannen har bedt kommunens enhetsledere om å strekke seg så langt som mulig overfor sine ansatte for å få gitt dem fri. - De kommunale tjenestene må selvsagt holdes i drift, men det skal vises fleksibilitet i forhold til å gi ansatte som ønsker å delta i denne viktige markeringa fri, påpeker Lødøen.

Med denne annonsen oppfordrer aksjonsgruppa lokalbefolkningen til å bli med på demonstrasjon mot Sylvia Brustad.
Han avslutter med å oppfordre alle som kan til å bli med:

- Det er viktig å vise at lokalsamfunnet støtter Rjukan sykehus og jeg oppfordrer ansatte fra Tinn kommune å bli med til Skien, skriver rådmannen.

Lødøen er for tiden på tjenestereise, men assisterende rådmann Ingebjørg Skavlebø forteller til Nettavisen at de ansatte som vil demonstrere, ikke vil bli trukket i lønn. - Dette er en viktig sak for kommunen, sier Skavlebø.

Les hele saken i Nettavisen ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar