tirsdag 6. april 2010

Kristiansund sykehus: Krever at helseforetaket deles


TIDENS KRAV Ansatte ved Kristiansund sykehus krever at Helse Nordmøre og Romsdal blir delt, og at Kristiansund sykehus nå må få sin egen stedlige ledelse.

– Vi har i dag en omfattende tillitskrise som også omfatter Helse Midt-Norge, sier legetillitsvalgt Martin Unger og Ralph Herter.

Ødelagt
– Forholdet mellom ansatte og ledelse er ødelagt for alltid. Vi ser bare en løsning.

På vegne av de ansatte setter de nå frem to ufravikelige krav, om at vedtaket om funksjonsfordeling legges dødt og at helseforetaket splittes, og Kristiansund sykehus får sin egen stedlige ledelse.

– Vi er likevel åpne for et felles sykehus på Krifast. Om det tar ni år å få et slikt sykehus på plass, så er det tid som trengs for å kunne vokse sammen. Konflikten i dette helseforetaket er uten sidestykke i hele landet. Dette har den nåværende ledelsen en stor del av ansvaret for, sier Herter.

Nøytral utredning
Ved snakk om et felles sykehus krever de ansatte en nøytral utredning som verken utføres av Helse Nordmøre og Romsdal eller Helse Midt-Norge.

– Vi kjenner til at andre helseforetak er blitt delt ved konflikter. Men ingen har hatt konflikter som har vært i nærheten av dette. Det viktige nå er at konflikten dempes. Den eneste medisinen vi kan foreskrive er å fjerne dagens ledelse og dele helseforetaket i to, sier de tillitsvalgte.

• Les saken i Tidens Krav ved å klikke her eller på overskriften

1 kommentar:

  1. Jeg har fulgt med debatten i Kristiansund og Molde den siste måneden, og dette tilspisser seg mer og mer. Ledelsen, og tildels styret, kjører en konfliktlinje og Kristiansund sykehus har p.t. ikke en reell fungerende ledelse, men ren mimumum av administrasjon. Dialog mellom ansatte og ledelse virker veldig anstrengt, og styrerepresentanter fra Kristiansund har prøvd å si ifra: http://shititspaanorsk.blogspot.com/2010/04/varslere-og-samfunnsbyggere.html

    SvarSlett