fredag 16. april 2010

Vil ta fødende inn før termin


NRK NORDLAND Asken fra Island kan føre til at gravide i Nord-Norge kan bli nødt til å komme til sykehuset i god tid før terminen.

Gravide i Nord-Norge kan bli nødt til å komme til sykehuset i god tid før de etter terminen skal føde.

Vurderer tiltak
Helse Nord skal i løpet av dagen ta stilling til om for eksempel førstegangsfødende skal reise til sykehuset ei uke før de har termin.

Dermed kan askeskyen få direkte konsekvenser for gravide kvinner i landsdelen, sier fagdirektør i Helse Nord, Jan Norum.
– Vi vurderer nå om vi skal sette i gang tiltak for denne gruppen pasienter for å minske risiko, sier Norum.

Askeskyen får konsekvenser
Og det er ikke bare situasjonen for høygravide kvinner i landsdelen som skaper hodebry for helsetjenesten. I går måtte sju akuttpasienter i landsdelen fraktes i mange timer med bil eller båt fordi flyene står på bakken.

Det var onsdag kveld at luftrommet ble stengt som følge av askeskyen fra vulkanutbruddet på island. Nå ber Helse Nord-toppen folk om å ta det med ro i helga.
– Jeg oppfordrer folk til å ta det rolig, og være vettige både på veien og i fjellet, og ellers om de skal drive fysiske aktiviteter.

– Vær forsiktige
Ute i øykommunene har de spesielle utfordringer dersom folk blir akutt syke eller det skjer ulykker. Her må de satse på båt. Og derfor håper også Væræy-ordfører Harald Adolfsen at folk kan være ekstra forsiktige denne helga.
– For å unngå uforutsette hendelser, så må folk være forsiktige, sier Adolfsen.

• Les saken på NRK Nordlands sider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar