tirsdag 6. april 2010

Navarsete: Legger plan for å stanse sykehusnedleggelse


TV2-NYHETENE Liv Signe Navarsete krever at alle kontroversielle nedleggingsvedtak skal stanses og behandles på nytt av regjeringen.

Senterpartileder Navarsete har tatt med seg sine nærmeste rådgivere til familiehytta på Filefjell for å legge strategien for vårens politiske slag.

Et av de viktigste slagene står om lokalsykehusene – over hele landet kjemper folk for å bevare sitt lokale sykehus.

Krever stopp
Navarsete krever nå at hennes egen regjering stanser alle kontroversielle nedleggingsvedtak.

– Jeg mener at de mest kontroversielle sakene som nå går i mange fylker bør avventes til regjeringen har foretatt en drøfting om hva som skal være innholdet i sykehusene, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Navarsete viser til at regjeringen skal utarbeide en helhetlig helseplan i løpet av året.

– Noen av de viktigste tjenestene som vi har i hverdagen vår, de må selvsagt vi som rikspolitikere og ha et ansvar for. Og vi skal legge fram en nasjonal helseplan for Stortinget, og i den planen må regjeringen og legge fast hva som skal være strukturene, sier Sp-lederen.

Helseministeren til Kristiansund
Onsdag skal helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til Kristiansund for å treffe rasende nordmøringer som fortviler over at fødeavdeling og akuttkirurgi skal flyttes til Molde.

– Jeg vet at helseministeren er i dialog med Kristiansund sykehus nå, og hun gjør sin jobb på en god måte. Vi har og selvsagt våre diskusjoner i regjeringen på dette, sier Navarsete.

• Les saken og se reportasjen på TV2-nyhetene ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar