tirsdag 26. februar 2008

Brustad om sykehusøkonomi i Stortinget i dag

Helseminister Sylvia Brustad slo i dag knallhardt tilbake mot kritikken som har kommet mot sykehusøkonomien den siste tiden, og sier det er slutt på etterbevilgninger. Brustad var kommet til Stortinget for å redegjøre for sykehusøkonomien etter krav fra opposisjonen. Særlig nyheten om store kutt ved Oslo-sykehusene som kan ramme pasientene har skapt mediainteresse.

Etter redegjørelsen i Stortinget var det en engasjert statsråd som hamret løs på pengebruken i sykehus-Norge. - Ingen har private seddelpresser. Vi vet det blir bråk når vi setter ned foten, men vi har historiens beste budsjett. Vi kan ikke skremme folk med at det er krise, sier Brustad til VG Nett like etter å ha gått av Stortingets talerstol.

Også fra talerstolen var Brustad krystallklar:
- En årsak til problemene er at man har brukt mer penger enn man har til disposisjon. Det er viktig med orden i økonomien, selv for sykehusene. Slik går det ikke an å holde på! sa Brustad energisk og stilte spørsmålet om hvordan det ville gå dersom andre sektorer også plutselig ville ha milliarder ekstra midt i budsjettåret.

Hun sier at det nå er slutt på å etterbevilge penger til sykehus som har sprengt budsjettene sine og karakteriserer det som udemokratisk å kreve mer penger enn det et folkevalgt Storting allerede har bevilget.

• Les saken i VG på nett ved å klikke på overskriften her

MIN KOMMENTAR: Etter å ha vært på samling med mange av landets lokalsykehusaksjoner denne helgen, er det underlig å registrere helseministerenes utsagn og holdninger, både i Stortinget i dag og i media som Tabloid i kveld. Bor vi i samme land?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar