onsdag 27. februar 2008

Fødestuenedlegging: Helse Sør-Øst har ansvaret

– Det regionale helseforetaket, i dette tilfellet Helse Sør-Øst, skal tilpasse det totale tjenestetilbudet i sin region til befolkningens behov. Det sier statssekretær Rigmor Aasrud i Helse- og omsorgsdepartementet i en kommentar til Varden etter at styret i Blefjell sykehus mandag vedtok å legge ned fødestua Lykkeliten på Rjukan.
– Helseforetaket har ansvar for at befolkningen i regionen får tilgang til spesialisthelsetjenester. De har et såkalt "sørge for-ansvar", sier hun.

TAR IKKE STILLING
Statssekretæren sier hun er kjent med nedleggingsvedtaket og at vedtaket skal oversendes Helse Sør-Øst. Derfor er dette foreløpig ingen i departementet.

I TA i går ble det hevdet at statsråd Sylvia Brustad i et brev til Vestfjorddalens Funksjonærforening hevdet at føde- og akuttilbudet på Rjukan skal videreføres. Til det sier Aasrud:
– I brevet tar statsråden ikke stilling til saken om mulig nedleggelse av Lykkeliten. Det er kun innholdet i saksframstillingen til styret for Blefjell sykehus 20. desember 2007 hun gjengir.

• Les hele saken i Varden på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar