mandag 25. februar 2008

Styret i Blefjell nektet å kutte mer i budsjettet, men nestlederen spår nedlegging av de minste sykehusene

Styret ved Blefjell sykehus gjør opprør og nektet mandag ettermiddag å kutte mer i årets budsjett. Det betyr at styret nå overser kravet om balanse fra Helse Sør-Øst og leverer fra seg et budsjett med 25 millioner kroner i underskudd.

Det var Arild Standal, ansattrepresentant fra Rjukan, som fikk med seg hele styret på protesten.

Styret har vedtatt å legge ned Lykkeliten fødestue på Rjukan.

- SYKEHUS FORSVINNER
Sykehusene i Kongsberg, Notodden og Rjukan kommer alle til å bli lagt ned om få år. Det sa nestlederen i styret for Blefjell sykehus, Olav Forberg, på budsjettmøtet i sykehusstyret mandag ettermiddag.

Forberg sa at omorganiseringen som skjer på sykehusene på Østlandet nå vil føre til at de minste sykehusene blir lagt ned. - Det betyr ikke at de blir borte, men i løpet av 5-10 år får vi en annen form for behandlingsinstitusjoner, tror Forberg.

- UNDER PARI!
Styret ved Blefjell sykehus vedtok mot de fire ansattestemmene å be Helse Sør-Øst om å få legge ned fødeavdelingen Lykkeliten på Rjukan. Det har i en tid vært usikkerhet ved fødeavdelingen, og etter at Tinn formannskap sa nei til å være med på å ta regningen, vil Blefjell sykehus legge ned tilbudet.

Varaordfører Turid Opedal i Tinn reagerer svært sterkt på vedtaket. - Jeg er mildt sagt rasende og målløs over nedleggelsen av Lykkeliten. Dette er under pari!

• Les hele saken på NRK Østafjells nettsider ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar