onsdag 27. februar 2008

Rasende etter fødestuevedtak

Varaordfører i Tinn og leder i den lokale sykehusaksjonen, Turid Opedal, freste mot de politisk valgte styremedlemmene etter vedtaket om å legge ned fødestua Lykkeliten på Rjukan. – Her legger de ned et fødetilbud som er veldig godt og baserer vedtaket kun på økonomi. Folk på Rjukan kan liksom bare reise. Men dette gjelder også folk i Tokke og Vinje. Jeg er skremt og veldig skuffet over de politisk valgte representantene som bare tenker penger, sa Opedal til Varden straks etter at vedtaket om nedleggelse var fattet med seks mot fire stemmer.

HÅPER PÅ BRUSTAD
Styret bestemte samtidig at vedtaket skal sendes Helse Sør-Øst for en "konfirmering" siden det er snakk om en strukturell avgjørelse. Det gjør at Opedal og hennes kampfeller øyner en sjanse for at Sylvia Brustad kan gripe inn.

– Nå har styret riktignok bedt det regionale helseforetaket om lov til å legge ned fødetilbudet. Men vil stå på videre med mål om å få saken opp på statsrådens bord. Statssekretær Rigmor Åsarud sa under vår demonstrasjon i Oslo at det var viktig å snakke med de ansattes og de politisk valgte representantene i styret. Hun viste til at de sammen har et flertall i styret. Men det hjalp oss dessverre ikke, sier Opedal.

• Les hele saken i Varden på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar