lørdag 9. februar 2008

Seigpining av Aker sykehus - bygg det heller opp og la oss få fødeavdelingen tilbake!

Fra groruddalen.no:
"Gårsdagens sannhet er ikke nødvendigvis dagens ... I det ene øyeblikket leser vi at man vurderer å flytte Follo-pasientene fra Aker sykehus til Akershus Universitetssykehus, og la Groruddalen få tilbake Aker. I det neste - som du kan lese i dagens avis (6.2.08, red. anm.) - sier Fagforbundets mann på Aker, Bjørn Elsom, at han frykter at Aker blir nedlagt. Han sier: «Aker sykehus er et godt lokalsykehus for befolkningen. Vi yter gode og allsidige tjenester innen vanlige sykehusfunksjoner, og Aker har en livsviktig akuttfunksjon. Sykehuset har ikke minst et bredt spekter av psykiatriske behandlingstilbud organisert rundt Gaustad sykehus, og vi har et omfattende akutt- og behandlingsapparat for rusmisbrukere i hele Oslo-området.»

Alt dette er vi enig i, og det er nettopp derfor Aker har et så godt rykte blant befolkningen i Groruddalen. Og som har gjort at dalens befolkning har kjempet med nebb og klær for sitt lokalsykehus i alle år. I tillegg kommer naturligvis nærhet til sykehuset og et 100 år langt samarbeid.

Bakgrunnen for at de ansatte på Aker nå (igjen) frykter for sine arbeidsplasser skyldes at sykehusene i Norge har brukt for mange penger - og må spare. Milliarder. I Helse Sør-Øst, som vi tilhører, er det forslag om å flytte pasientene fra Follo til Ahus eller Østfold, og da er det bare Bjerke bydel som sokner til Aker. Beboerne i Grorud og Stovner bydeler er allerede overflyttet til Ahus, Alnas innbyggere skal over i 2011. «Det er som kjent lite vits i å drive et sykehus uten pasienter. Aker vil derfor etter alt å dømme i neste omgang forsvinne som sykehus», sier Bjørn Elsom.

Groruddalen er lei av seigpiningen av sykehuset. I steden for å legge ned Aker, bygg det heller opp og la oss få tilbake fødeavdelingen. Akkurat den nedleggelsen kan jo ikke akkurat beskyldes for å være vellykket, ikke sånn som situasjonen i Oslo har vært de siste åra."

• Les hele saken på Groruddalen.no ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar