mandag 18. februar 2008

Fødestua på Rjukan trues av nedleggelse igjen

17. desember fikk de ansatte ved fødestua Lykkeliten i Rjukan sykehus gladmeldingen om at fødestua var reddet. To måneder senere kom forslag om full nedleggelse. Administrasjonen ved Blefjell sykehus foreslår overfor sitt styre at fødestua på Rjukan bør nedlegges.

SJOKKERTE
- Vi er i sjokk etter at vi har fått vite gjennom media at styret i Blefjell sykehus nok en gang forsøker å ta livet av fødestua. Dødsdommen skal visstnok skje 25. februar på et styremøte som skal holdes på Kongsberg. Jeg må ærlig innrømme at jeg føler sinne og fortvilelse over all vaklingen rundt sykehuset her på Rjukan, sier ledende jordmor Lisbeth Strømme.
Lørdag troppet hun opp på fødestua for å diskutere den nye situasjonen med dem som hadde vakt.
- 17. desember hadde vi allmøte på Rjukan sykehus, hvor adm. dir. Per Christian Voss med et smil fortalte at fødestua ikke skulle nedlegges. Kun i en bisetning ble det fortalt at man skulle ha en samtale med Tinn kommune om mulig finansieringsstøtte til driften. Etter at formannskapet i Tinn nå har sagt nei til å overta kostnader de mener tilhører staten, smeller Blefjell sykehus døra igjen og varsler forslag om ny nedleggelse, sier Lisbeth Strømme oppgitt.

STRØM AV GRAVIDE
- Frem til 1. mai i 2004 var vi en veldreven enhet under fylkeskommunal styring. Kostnaden den gangen lå på cirka 3,5 millioner i året. Nå får vi vite at den årlige kostnaden ligger på cirka fem millioner, og at mye av merkostnaden er relatert til felleskostnader. Er det rart vi spør oss selv om hvorfor det plutselig er blitt så mye dyrere å drive med en gang vi har blitt en del av et statlig foretak. For tiden opplever vi en strøm av gravide som skal føde fra juli til september, sier Strømme.

• Les hele saken i Telemarksavisa (TA) på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar