onsdag 13. februar 2008

Ny leder for Nasjonalt råd for fødselsomsorg

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad er snart klar med et nytt Nasjonalt råd for fødselsomsorg, og har allerede bestemt seg for hvem som skal lede det.

Den nye lederen for Nasjonalt råd for fødselsomsorg er professor dr. med. Tore Henriksen ved Rikshospitalet HF, melder Helse- og omsorgsdepartementet. Rådets øvrige medlemmer og mandat vil bli offentliggjort i nærmeste framtid.

• Les hele saken på Helserevyen (www.helserevyen.no) ved å klikke på overskriften her.

Folkebevegelsen for lokalsykehusene lover å følge med i arbeidet til det nye rådet! Vi er svært spent på om Sylvia & co vil følge opp det som tidligere har vært antydet; at rådet skulle inkludere representanter for brukerne. Under høringene som har vært arrangert i forbindelse med ny strategi for en helhetlig svangerskaps- fødsels- og barselomsorg har vi jo blant annet sett at representanter fra Aksjon mot fødekaos har særdeles begrunnede og reflekterte synspunkt. Å ta med representanter derfra vil trolig styrke rådets legitimitet. Det ville kanskje heller ikke skade å ta med en erfaren distriktsjordmor uten bindinger til det gamle rådet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar