tirsdag 26. februar 2008

Hør radiointervju om Helse Blefjell

Styret i Blefjell Sykehus vedtok mandag å legge ned Lykkeliten fødeavdeling ved Rjukan Sykehus for å spare inn 5 millioner kroner. Man kampen er ikke over. Nå settes det lit til helseminister Sylvia Brustad. Nå nekter styret å spare mer.

Turid Opedal raser etter nedleggelsen, som ble vedtatt mot de ansattes representanter i et styre som er preesset opp mot veggen i denne saken, der det skal spares inn 45 millioner kroner. Selv med en nedlagt Lykkeliten er det bare spart 20 millioner av det påkrevde beløpet.

- Sykehusene i Kongsberg, Notodden og Rjukan kommer alle til å bli lagt ned om få år, sa nestlederen i styret for Blefjell sykehus, Olav Forberg, på budsjettmøtet i sykehusstyret mandag.

- Omorganiseringen som skjer på sykehusene på Østlandet nå vil føre til at de minste sykehusene blir lagt ned. Det betyr ikke at de blir borte, men i løpet av 5-10 år får vi en annen form for behandlingsinstitusjoner, tror Forberg.

- Jeg er mildt sagt rasende og målløs over nedleggelsen av Lykkeliten. Dette er under pari, sa Turid Opedal, varaordfører i Tinn, og leder av kommunesammenslutningen for lokalsykehus.

• Saken er hentet fra Radio Rjukans nettside http://radiorjukan.visto.no/nyheter.php?newsID=1756&katID=7
Hør NRK radiointervju om situasjonen ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar