tirsdag 11. november 2008

- Dette må sykehusstyret se

- Dersom ikke styret i Nordlandssykehuset legger merke til den styrken som ligger bak kveldens markering, er det nærmest å regne som systemfeil, sier hadselordfører Kjell-Børge Freiberg.

Hadsel-ordføreren var en av de tre som holdt appell fra den etter hvert velbrukte balkongen i andre etasje på Stokmarknes sykehjem.
At kommunens fremste folkevalgte, og ildsjelene som brenner for sykehuset har stått akkurat her før, lot han ikke forbigå ukommentert: -Det er ikke første gangen folk reiser seg på denne måten. La oss håpe at neste gang vi gjør det, er i 2013 når et nytt og fullverdig sykehus med fullverdig akutt og en fullverdig fødeavdeling står ferdig – med en fullverdig lokal ledelse!

Frp-eren grep til bilder fra trafikkens verden for å illustrere situasjonen man nå står overfor.
- Et sykehus uten ledelse er som en bil uten motor. Og en slik bil har ingen verdi uansett hvor fin den er. Dette forslaget må de legge bort! Det er et krav fra befolkningen i Vesterålen! Sa Freiberg til unison applaus fra folkehavet.

Etter markeringen sa Freiberg til VOL at han mener en slik folkelig markering er nødt til å gjøre inntrykk på styret i Nordlandssykehuset.
- Dersom styret, som er valgt for å gjøre en jobb på vegne av innbyggerne ikke ser disse protestene, så har vi på mange måter et samfunnsproblem. Det styre som ikke lytter til kundene sine, har ei begrenset levetid.
- Men hva om "kundene" tar feil i denne saken?
- Jeg registrerer jo at administrerende direktør i Nordlandssykehuset mener vi har misforstått. Men jeg er jo i så fall ikke alene. Og jeg mener jo at vi vesterålinger kan både lese og forstå hva som blir sagt, så dette tror jeg ikke vi har oppfattet så veldig feil.

• Les saken på Vesterålen Online ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar