onsdag 12. november 2008

Nordlandssykehuset: Vil høre på folket


NRK NORDLAND Styreleder Stig Fossum i Nordlandssykehuset bekrefter at de jobber hardt for å justere klinikkmodellen foran morgendagens styremøte. Alt tyder derfor på at Lofoten og Vesterålen likevel får en eller annen form for stedlig ledelse ved de to lokalsykehusene.

I følge direktør Eivind Solheims forslag skulle lokalsykehusene miste sin plass rundt direktørens bord.

Hørte protestene
Nærmere 2000 mennesker møtte opp for å protestere mot den nye klinikkmodellen, og nå ser det ut til at protestene har nådd frem.

Styreleder i Nordlandssykehuset, Stig Fossum, sier til NRK Nordland at han og resten av styret jobber intenst for å finne en bedre løsning enn den foreslåtte.

- Lofoten og Vesterålen må sikres en plass rundt direktørens bord når viktige beslutninger skal fattes, er den korte beskjeden fra styrelederen som var på reise i går ettermiddag.

Uenighet i styret
Også andre styremedlemmer NRK Nordland har vært i kontakt med sier de ikke kan godta modellen slik den er foreslått av direktøren. Særlig for de to politiske representantene fra Lofoten og Vesterålen i styret er det næremst umulig å la være å lytte til alle prostestene.

På den andre siden står direktør Eivind Solheim og hans rådgivere som ville rendyrke klinikkmodellen.

Modellen justeres
Nordlandssykehuset skulle deles opp i åtte fagklinikker og slik ville direktøren sikre bedre fagmiljøer og et godt tilbud for pasientene.

Nå blir det istedet slik flere av styremedlemmene vil ha det. Styrelederen skal bruke dagen i dag på å justere modellen slik at Lofoten og Vesterålen får være med - ved direktørens bord i Bodø- når viktige beslutninger skal fattes i Nordlandssykehuset også i framtida.

• Les hele saken på NRK Nordland ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar