tirsdag 11. november 2008

Stokmarknes: Fakkelhav ved sykehuset


VESTERÅLEN ONLINE Aksjonen Sykehusets Venner har ikke hatt problemer med å mobilisere folket i Vesterålen til å stå opp for sitt lokalsykehus. Flere hundre mennesker tente i kveld faklene for kravet om å beholde lokal ledelse.

Menneskehavet fylte hele plassen foran sykehuset og sykehjemmet på Stokmarknes. Fakler ble delt ut til store og små, som tydelig viste hva de syntes om kampropene fra verandaen i sykehjemmets andre etasje. Hver gang en av appellene kom til et hovedpoeng ble faklene løftet, og kamprop utstøtt.

Bakgrunnen for kveldens fakkelaksjon er forslaget som ligger på styrets bord foran torsdagens styremøte om å innføre en ledelsesmodell som fjerner den lokale direktøren. Kritikerne mener dette er begynnelsen på slutten for Stokmarknes Sykehus som selvstendig og sterkt sykehus.
Sykehusledelsen mener på sin side at dette er den beste måten å sikre god drift ved sykehuset.

Men mandag kveld var det kritikernes aften. Torunn Ulriksen i sykehusets venner var først ut blant appellantene, og slo fast at de over 10.000 underskriftene som er samlet inn bærer et tungt budskap om folkeviljen i Vesterålen.
- Og mye taler for at underskriftene vi leverer til styret på torsdag bare blir en kopi. Originalene har vi nemlig tenkt å levere til helseminister Bjarne Håkon Hansen! sa Ulriksen mens folkehavet jublet begeistret.
- Vi gir oss aldri på at vi har krav på et fullverdig sykehustilbud her i Vesterålen! slo Ulriksen fast.

• Les saken og se bildene på Vesterålen Online ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar