lørdag 10. mai 2008

Daens Medisin: Hotell i særklasse - sår som det kan ta lang tid å lege

Sjefredaktør i Dagens Medisin, Lottelise Folge, skriver på lederplass:

"SYKEHOTELLSAKEN er i disse dager i ferd med å påføre den rødgrønne regjeringen et sår som det kan ta lang tid å lege. Situasjonen har kommet så til de grader ut av kontroll at det akkurat nå er vanskelig å se for seg hvordan det er mulig for Brustad/Harlem/Mikkelsen å komme ut av dette med noe form for ære i behold.

Av og til oppstår det situasjoner i politikken, der symbol- og signalsaker kjøres frem og overskygger de sakene som er av virkelig betydning. Byggingen av et sykehotell på Radiumhospitalet er i et større perspektiv en fillesak som burde ha vært løst via en telefonsamtale eller to.

I forhold til de mange hundretalls millioner som det nå nærmest legges desperate planer for å spare inn på allerede trange budsjetter i hovedstadsområdet, er hotellprosjektet billig – og det vil betale seg i løpet av kort tid. Det vil rett og slett være å spare seg til fant ved å stanse byggingen av det. Det trengs ingen informasjonsrådgivere til å forstå den politiske fallhøyden man skaper seg ved å sløse bort 30–40 millioner kroner på å stoppe et fornuftig bygg – og i tillegg utsette seg for faren ved at prosessen kan komme til å munne ut i en endeløs rekke av rettssaker med forsmådde kontraktører. Det holder med vanlig og sunn politisk teft.

Debatten i Redaksjon 1 sist mandag viste for all verden at helseministeren for sent har forstått at denne saken dreier seg om tap av politisk autoritet. Det nytter ikke hvor mye Jan Bøhler forsøker å redde den siste rest av rødgrønn ære – tapet av autoritet er allerede godt synlig for folk flest. Ikke bare er det unødvendig, det kan vise seg å være katastrofalt for den situasjonen som oppstår når Brustad/Harlem/Mikkelsen skal motivere tusenvis av ansatte for de virkelig store utfordringene som hovedstadsprosessen er."


• Les hele lederen i Dagens Medisin ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar