fredag 9. mai 2008

- Skaper presedens

Onsdag var det jubel hos de ansatte på Radiumhospitalet, men prosessen i Oslo gjør at andre sykehus også forventer nye midler i revidert statsbudsjett. Både i Vest og Nord er mange prosjekter på vent fordi det mangler penger.

Full retrett
For en måned siden gikk helseminister, Sylvia Brustad på Stortingets talerstol og sa at Helse Sør Øst manglet respekt for budsjettrammer og at de ikke skulle få en eneste krone ekstra i årets budsjett.

Brustad gjorde full retrett etter ukevis med kritikk mot henne og styreleder i Helse Sør Øst, Hanne Harlem.

- Det er håpet da at vi andre tilsies på tilsvarende måte når vi kommer til revidert, ellers blir det på ny en skjevfordeling av investeringsmidlene i landet, sier adm. dir. ved Haukeland Sykehus, Stener Kvinnsland.

Skaper presedens
Han gleder seg på kreftpasientenes vegne, men gjør oppmerksom på at de fleste kreftpasientene får behandling andre steder i landet.

- I det store spillet i helse-Norge om investeringsmidler vil dette være et tiltak som er et lokalt Helse Sør-Øst-tiltak. Og det er mange sykehusprosjektet i Norge som er prioritert langt over dette sykehushotellet, sier Kvinnsland.


• Les hele saken i NRK Nyheter på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar