torsdag 15. mai 2008

Høyres Inge Lønning: Budsjettforslaget dårlig økonomistyringEtter å ha sett forslag til revidert nasjonalbudsjett i dag, mener Høyre at statsråd Sylvia Brustad ikke tar tak i en rekke helseutfordringer, forteller VG:

"Høyre-veteran Inge Lønning sier at man ikke har gjort noe i flere saker der man burde handlet. - Til tross for at det allerede i januar forelå dokumentasjon på at bevilgningene til helseregionene er skjevt fordelt, er det ingen forslag til løsning på dette, sier Lønning i en pressemelding.

- Burde klart å komme med et forslag
Overfor VG Nett utdyper han at Høyre nå vil foreslå at man dekker nesten 800 millioner til de regionale helseforetakene i vest, midt-Norge og i nord. - Departementet burde vært i stand til å komme opp med et forslag, men med det forslaget til budsjett man legger frem nå øker faktisk skjevdelingen på grunn av ekstratildelingen til Helse Sør-Øst i forbindelse med sykehotellet på Radiumhospitalet, sier Lønning. Han synes det er merkelig at man ikke heller valgte en av de mange private løsningene for sykehotellet, fremfor å bevilge mer penger til den største helseregionen.

- Overrasket
Det kom også frem i dag at Brustad dekker pensjonsutgifter i helsesektoren med 3,5 milliarder kroner, noe Lønning synes er bra. Men hvorfor hun lar det gjenstå 600 millioner kroner i det han kaller ubetalte regninger, skjønner han ikke. - Når man tar tak i dette pensjonsproblemet som har ligget der en stund er jeg overrasket over at man ikke gjør det med en gang og at man ikke kvitter seg med det problemet, sier Lønning.

Dette sier han vitner om dårlig økonomistyring og manglende evne til å løse problemene."


• Les hele saken i VGs nettutgave ved å klikke på overskriften her

Pressemeldingen finner du på Høyres nettsider, klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar