lørdag 31. mai 2008

Rjukan: Rasende og skuffet over egen statsråd


Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad vil ikke redde fødetilbudet Lykkeliten ved Rjukan sykehus, og høster raseri og skuffelse i egne rekker.

At hun ikke griper inn i saken om Lykkeliten bekreftet hun for første gang i Stortingets spørretime 28. mai, skriver Telemarksavisa:

I en pressemelding fra statsrådens egne partifeller Sigvald Oppebøen Hansen, Gunn Olsen og Terje Lien Aasland, sier de tre at svaret fra Brustad er trist og direkte i strid med Soria Moria- erklæringen. Der har regjeringen garantert for nærhet til fødetilbudet.

FORVENTET MEDHOLD
- Hvordan kan velgerne ha tillit til politikerne når det blir lovet en ting og så skjer det stikk motsatte?
- Det kan jeg ikke svare på, sier Oppebøen Hansen.

- Det må ministeren svare på, men vi er veldig skuffet over dette. Vi hadde forventet at statsråden hadde reddet Lykkeliten. På den annen side er vi glade for at helseministeren garanterer for at Rjukan sykehus skal opprettholdes og videreføres som lokalsykehus.

OVERVÅKER PROSESSEN
De lokale Ap-politikerne vil nå nøye følge arbeidet med Helse Sør - Øst.

- Når vi ikke målet om at bedre ressursutnyttelse i hovedstadsregionen skal komme distriktene til gode, samt målet om et sterkere og mer desentralisert helsetilbud, er det all grunn til å vurdere styringsmekanismene i helsereformen, uttaler telemarkspolitikerne fra Ap.

RASENDE I TINN
Varaordfører Turid Opedal (Ap) er leder for Interessegruppa for Rjukan sykehus. Etter statsrådens svar, er hun sint og moden for en enda større mobilisering enn noen gang.- Jeg er rasende og skuffet over at fødetilbudet skal legges ned på grunn av økonomi.


• Les hele saken i Telemarksavisa her eller klikk på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar