fredag 9. mai 2008

Tidsskriftet Sykepleien: Fødselskamp i distriktene

Tidsskriftet Sykepleien setter fokus på uenigheten rundt nivådifferensiering av fødselsomsorgen i distriktene i en "duell" mellom koordinator i Folkebevegelsen for lokalsykehusene Bente Øien Hauge og jordmor ved Nordlandssykehusets jordmorstyrte fødeenhet i Lofoten Reidun Karlsen.

– Yess, tenkte Bente Øien Hauge da det ble klart at Nasjonalt råd for fødselsomsorg gikk av i protest i høst.
– Synd, tenkte Reidun Karlsen. Nå kommer snart et nytt råd.Bente Øien Hauge som slåss for lokalsykehusene synes det er tullete at det eneste kriteriet for å kalles fødeavdeling er dette tallet, og at det gamle rådet ikke godtok noe slingringsmonn. – Kriteriene bør heller gå på den reelle lokale kompetansen, avstand til andre sykehus, geografi og lignende, sier Hauge.

Jordmor Reidun Karlsen er ikke imot å ta slike hensyn, men er likevel enig med det gamle rådet her. – Et sted må grensen gå, og jeg synes den grensen som er satt lyder fornuftig. Man kan ikke forvente å få spesialister på alle fødestuer. Dessuten skal de ha noe å gjøre, det skal være økonomisk forsvarlig og det skal være faglig kontinuitet, sier hun.


• Les hele saken i Sykepleien på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar