lørdag 19. januar 2008

Fakkeltog for Stensby sykehus mandag 21. januar

— Vi har ikke tid til stive diskusjoner, nå trenger vi engasjement og protesthandlinger, sa initiativtaker og lokalpolitiker Tord Langmoen, KrF, på folkemøtet i Eidsvoll rådhus torsdag kveld.


FAKLER OG UNDERSKRIFTER
Og resultatene kom: Mandag kveld blir det fakkeltog ved Stensby, en underskriftskampanje er satt i gang og et skarpt brev går ilbud til toppene i Ahus, Helse Sør-Øst, regjering og storting - med et unisont krav om å bevare Stensby til 2011.
— Vi må protestere mot storsamfunnet som skalter og valter med oss på denne måten, sa Langmoen til en fullstappet sal av engasjerte eidsvollinger.

Kritikken haglet mot regjeringen som i Soria Moria-erklæringen har lovet ikke å legge ned lokalsykehus, helseminister Sylvia Brustad som ikke dekker opp underskuddet ved Ahus, og Ahus-direktør Erik Kreyberg Normann som ikke holder lovnaden om å bevare dagens tilbud ut 2010 og gi tid til å planlegge framtidig driftsmuligheter.


STERK MISTILLIT
Ifølge tidligere brannsjef Magnar Trondsgård som har lang fartstid i utrykningstjenesten, har kort vei til lokalsykehuset reddet flere liv.
— Jeg er så lei denne sentraliseringen. Innen en uke må vi få på bordet hvor mye et pasientdøgn koster på Stensby og Ahus. Grunnen til at vi ikke får tallene er enten at direktøren ved Ahus og styret ikke vil gi oss det. Eller de mangler totalt oversikt. Da er det èn utvei: Gi dem sparken, tordnet Trondsgård, og fikk følge av lokalpolitiker John Retterås fra Eidsvoll Demokratiske Bygdeliste.
— En ting er sikkert etter denne prosessen: Jeg har sterk mistillit til direktør Normann og styret. De bør gå!

• Les hele saken i Eidsvoll Ullensaker Blad på nett ved å klikke på overskriften

NB! Møt fram til fakkeltoget utenfor Stensby sykehus mandag 21. januar kl. 19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar