lørdag 19. januar 2008

Sterke reaksjoner i Møre og Romsdal mot Brustads utrenskning

Reaksjonene mot Sylvia Brustad er sterke i Møre og Romsdal, etter at hun for to dager siden fjernet Torgeir Dahl fra styret i Helse Midt-Norge. Romsdal regionråd har krevd møte med helse- og omsorgsministeren. Regionrådets leder, ordfører Torbjørn Rødstøl, sier at det er et helt uakseptabelt og svært dårlig signal Brustad sender til Møre og Romsdal.

Også i Brustads eget parti er det sterke reaksjoner. – Dette er så ille at jeg har problemer med å tro at det er sant, sier Frank Ove Sæther (Ap). Sammen med Arbeiderpartiets gruppeleder i Molde bystyre, Thorbjørn Myhre, vil han forsøke å få beslutningen omgjort. Sæther sier til Romsdals Budstikke at det er tverrpolitisk enighet i Molde og hele Romsdal om at Høyre-politikeren Dahl har gjort en jobb det står respekt av i Helse Midt-Norge.

De tillitsvalgte ved Molde sjukehus karakteriserer fjerningen av Dahl som en politisk utrenskning.

Dahl fikk denne uka beskjed fra Helse- og omsorgsdepartementet om at han ikke er aktuell for en ny periode, til tross for at han ikke har frasagt seg gjenvalg.

– Jeg bruker ikke å være ofte sint, men nå er jeg det, sier varaordfører Toril Hovdenak (H) i Molde. Hun sier at Romsdal ikke får et eneste talerør i det nye styret i Helse Midt-Norge og kaller det skandaløst. (ANB-NTB)

• Les hele saken på nettstedet frifagbevegelse.no ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar