tirsdag 29. januar 2008

Skepsis til å oppløse Blefjell sykehus

Spørsmålet om å dele Blefjell sykehus, og legge Rjukan og Notodden sykehus under et nytt helseforetak i Telemark og Vestfold møter skepsis hos Tinns representanter i styret for sykehusenheten. - Rjukan sykehus vil leve farligere i et nytt foretak enn under Helse Blefjell, mener direktør i Kommunenes Sentralforbund Olav Ulleren, som sitter i styret i Helse Blefjell.

Det er ledelsen som jobber med ny struktur i det som på folkemunne allerede er dømt om til Helse Størst, Helse Sør-Øst, som også omfatter storsykehusene i oslo-regionen. Viseadministrerende direktør for storregionen mener det er for mange sykehus i foretaket, og ønsker å vurdere andre løsninger.

Olav Ulleren mener det blir feil, ikke minst fordi de to sykehusene i Nord-Telemark orienterer seg mer mot Oslo enn mot Vestfold.

Turid Opedal, varaordfører og leder i Kommunenes interesseforening for Lokalsykehus og regionskontakt i Folkebevegelsen for lokalsykehusene, er på linje med Ulleren. - Det holder med omstillinger nå, mener hun.

• Saken er hentet fra Radio Rjukan på nett, klikk på overskriften her for å komme dit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar