mandag 28. januar 2008

Ukeavisen Ledelse: Lokalsykehus enorm politisk sprengkraft

"Det ligger an til at 2008 blir året da de rødgrønne kan få store, skuffede velgergrupper mot seg. De må streve hardt for å komme helskinnet igjennom striden om AFP, lokalsykehus og stadig dårligere kommuneøkonomi", skriver redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse under overskriften "Tredobbel hodepine for Jens".

Lerø skriver videre:
"Klassekampen skrev lørdag at sykehusaksjonister truer med å gå til valgkamp for å kaste den rødgrønne regjeringen dersom løfte om å forsvare lokalsykehusene blir brutt. Olav Gunnar Ballo (SV) mener det er nødvendig å rydde opp i lokalsykehusstrukturen for å få kontroll med kostnadene i helsesektoren. Det er jevngodt med å banne i kirken. Ingen våger å ta opp hansken han har kastet. Helseminister Sylvia Brustad uttaler seg om lokalsykehus hele tiden, men ingen forstår hva hun egentlig mener.

Sykehusaksjonistene landet rundt har laget et nettverk som er klar til å rykke ut. Asgeir Drugli ved sykehusaksjonen Notodden mener Brustad skyver ansvaret for sykehusproblemene over på helseforetakene og lokalsykehusene og at sykehusene blir pålagt helt urimelige innsparinger.

Saken har utvilsomt en enorm politisk sprengkraft.

Vi fikk et varsel om at situasjonen tilspisser seg da styret for Blefjell sykehus nylig vedtok et budsjett der de trosset innsparingskravene fra Helse Sør-Øst.

Det meldes også om økende uro blant leger ved de store sykehusene. De mener tilbudet til pasientene blir betydelig svekket med de rammene som nå er vedtatt.
Det kan bli et nytt år der sykehusene går med en milliard eller to i underskudd, selv om Brustad etter sedvane har sagt at budsjettene skal holdes. Enkelt og greit fordi hun og regjeringen ikke våger å ta den politiske belastningen og få skuffede velgergrupper imot seg."

• Les hele kommentaren fra redaktøren i Ukeavisen Ledelse ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar