fredag 25. januar 2008

Fem styremedlemmer nektet å stille seg bak kuttvedtak, og Rikshospitalets leger slår alarm om konsekvensene

Legene på Rikshospitalet HF slår nå full alarm etter at de er pålagt millionkutt som de mener kan føre til helsekøer og en sterk redusering i behandlingstilbudet.

Olaug Villanger er foretakstillitsvalgt for overlegene på Rikshospitalet i Oslo og mener situasjonen nå er så ille at Legeforeningen må ta saken opp med helseministeren. - Vi opplever å ikke komme i posisjon til å advare om konsekvensene for pasientbehandlingen og derfor kan vi ikke være tause lenger. Noen må si fra at det faktisk går utover pasientene fordi vi er opptatt av at pasienttilbudet ikke skal ødelegges, sier hun til VG Nett.

I styreprotokollen fra Rikshospitalets styremøte den 15. januar kommer det frem at fem styremedlemmer nektet å stille seg bak kuttene som kommer i forbindelse med det stramme budsjettet for 2008.

- Det er beinharde krav og løsningsforslagene betyr en betydelig reduksjon av pasienttilbudene. Hos oss er det 350 millioner som skal spares inn til neste år, men hvis vi skal gå i balanse i 2008-budsjettet så er det behov for en kostnadsreduksjon på mellom 600 og 700 millioner kroner, sier hun til VG Nett.

• Klikk på overskriften her for å lese hele saken på VG Nett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar