fredag 25. januar 2008

Sandefjord: Gir ikke opp kampen for sykehuset

Tirsdag kom beskjeden om at Sykehuset i Vestfold (SiV) legger ned all virksomhet i Sandefjord i løpet av neste år. Leder i Sykehusets Venner Anne Christensen legger ikke skjul på at hun er skuffet. – Dette er helt uakseptabelt. Vi kan rett og slett ikke finne oss i det, sier hun.

Christensen ser ikke slaget som tapt. Hun håper på fortsatt sykehusdrift i Sandefjord. – Vi må spørre oss hvordan vi vil ha det i Vestfold. Dette gjelder ikke bare innbyggerne i Sandefjord, men innbyggerne i hele fylket. Vi hadde tre lokalsykehus og et sentralsykehus. Nå sitter vi snart igjen med bare sentralsykehuset, som har en svært lite hensiktsmessig beliggenhet.

Dette handler også om byens stolthet. En by på størrelse med Sandefjord, med over 40.000 innbyggere, burde ha sitt eget sykehus. Det er stor tilflytning til byen, og sommeren er det dobbelt så mange mennesker her enn vanlig. Derfor er det uhørt at virksomheten legges ned, sier en opprørt Christensen.

Christensen håper nå at folk i hele fylket skal se viktigheten av å bevare sykehuset. – Vi i Sykehusets Venner vil appellere til lokalpolitikere, fylkespolitikere, alle kommunenes ordførere og de sentrale politikerne for å kjempe for videre sykehusdrift. Vi vil også forsøke å få med oss næringslivet og arbeidstakerorganisasjonene i dette arbeidet. Dette må være en felles kamp for hele fylket, mener Christensen.

• Les hele saken i Sandefjords blad på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar