lørdag 25. oktober 2008

Blefjell-direktør: Notodden og Rjukan til Skien, Kongsberg til Buskerud


TELEN Sykehusdirektør Ivar Dahl innstiller overfor styret på et splittet helseforetak i 2010. Ansatte, fortrinnsvis på Kongsberg, er splittet i synet på splittingen.
Notodden og Rjukan bør gå til Sykehuset Telemark HF i Skien, Kongsberg til Buskerud sykehus HF. Det er konklusjonen til Ivar Dahl og forslaget til styret som skal behandle saken i nær framtid. Mye tyder på at det også blir fasitsvaret.

Delte meninger
Ivar Dahl føler han har god ryggdekning blant de ansatte på Notodden og Rjukan for en slik løsning fra 2010. Det betyr i så fall at Blefjell sykehus som helseforetak er historie. På Kongsberg er det delte meninger om en slik løsning og direktøren har forståelse for skepsisen.

– Jeg har fått innspill som går på at ansatte mener Blefjell sykehus står sterkere som lokalsykehus alle tre steder om Blefjell holdes samlet. Det er utviklet samarbeidsordninger som har vist resultater siden sykehusreformen ble vedtatt i 2002. Ansatte på Kongsberg er skeptiske når dette samarbeidet vil falle bort med en splittelse. Det er også uttrykt skepsis til om det vil være mulig å opprettholde pasienttilbudet, og at pasientgrunnlaget kan bli svekket om Notodden og Rjukan faller fra, sier Dahl.

• Les saken i Telen ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar