fredag 24. oktober 2008

Reddet ambulanse med millionoverføring

TV2 Helsepolitikere i Midt-Norge spanderte 84 millioner kroner på to ambulansedrivere som var i alvorlig pengeknipe. Nå kan avtalen være ulovlig.


- Vi ble informert om at de to ambulanseselskapene hadde likviditetsproblemer, bekrefter flere styremedlemmer i Helse Midt-Norge overfor Sunnmørsposten i dag.

Hemmelig
På et styremøte i helseregionen 10. juli ble det vedtatt å tilføre 84 millioner kroner til Namsos trafikkselskap og Innherred ambulanse over en femårsperiode. Vedtaket ble forsøkt hemmeligholdt, men måtte offentliggjøres etter sterkt press.
Nå kan det viste seg at hele avtalen er ulovlig. Ifølge Sunnmørsposten har ikke helseforetaket lov til å redde et selskap fra konkurs, og dette skal ikke styremedlemmene ha blitt gjort oppmerksom på.
- Dette er ingen pen sak for Helse Midt-Norge, sier Elbjørg Gui Standal - tidligere styreleder i Helse Sunnmøre - til Sunnmørsposten.

Bråk
De to selskapene fikk høsten 2007 anbudet på ambulansetjenesten i en rekke kommmuner i Midt-Norge etter en svært omstridt prosess. Protestene var kraftige fra en rekke ambulanseeiere som følte seg forbigått i kampen om nye ambulansekontrakter. Samtidig nektet en rekke ambulansesjåfører å jobbe for de nye selskapet fordi de fryktet å gå ned i lønn.
Tidligere har det også kommet frem at én mann i helseregionen ble satt til å vurdere 43 anbud på ambulansekjøring på rekordtid. - Alle anbudene ble evaluert av vedkommende i løpet av 48 timer og det ble gitt terningkast til hver tilbyder, hevder advokat Anders Svinø.

• Les hele saken på TV2s nettsider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar