mandag 29. november 2010

Arendal: – Viktig å vise oss frem


AGDERPOSTEN Tillitsvalgt for legene ved sykehuset i Arendal, Egil Hagen, tror det er viktig at helseministeren får et inntrykk av hva som bor i sykehuset når hun kommer på besøk tirsdag. –Det er viktig at vi ikke bare fremstår som sytepaver, sier han.

Hagen tror det er uklokt å fronte sykehuskonflikten i Arendal når ministeren kommer, og at det er naivt å forvente store lovord og løfter fra ministeren.

– Vi må fremme poengene om at vi har noen viktige funksjoner på sykehuset i Arendal som er avgjørende for å opprettholde et fullverdig tilbud. Vi må ikke fremstå som noen sytepaver, sier han til Agderposten.


På sykehusbesøk
Tirsdag skal helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøke Notodden, Skien, Arendal og Kristiansand. Det blir ikke satt av mye tid på hvert sted, men i løpet av sitt korte besøk i Arendal vil hun både ta seg tid til å se sykehusets stoltheter og å møte pressen.

Etter ankomst klokken 14.00, får en omvisning på PCI-senteret (Hjertesenteret), barneavdelingen, pasienthotellet og dagkirurgien. Hun vil også ta seg tid til en samtale med Arendals ordfører Torill Rolstad Larsen (Ap). Hagen håper alle lar stridshanskene ligge.

– Så får vi heller presse på gjennom tjenesteveien for å rette kritikk mot hvordan sykehusene styres, sier Hagen.

Spår heftig valgkampsak
Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) har også små forventninger før det som karakteriseres som et skrytebesøk. Han tror Strøm-Erichsen vil si at folk ikke trenger å være redde, og at Arendal vil bestå som et fullgodt sykehus.

– Det er viktig at hun kommer for å se hva som er skapt på sykehuset i Arendal over mange år. Det mange opplever nå, er at et sykehus helt i norgestoppen står i fare for å brytes ned. Jeg etterlyser en mer offensiv satsing på bygge sykehusene, og da tror jeg helsereformen må bort, og makten må tilbake til politikerne, sier Ropstad.

Han er overbevist om at dette blir en valgkampsak før valget i 2013, før reformen blir fjernet for godt.

– Jeg tror det er et tidsspørsmål før samtlige partier ser galskapen. Hvis dette kommer opp nå, kan politikere skifte standpunkt i Landsmøtet i 2011 – i god tid før valget, sier han.

• Les saken i Agderposten ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar