mandag 29. november 2010

Kristiansund kommune: Sykehusdemonstrasjon foran Stortinget mandag 6. desember


KRISTIANSUND KOMMUNES NETTSIDER Mandag 6. desember er det en nasjonal sykehusdemonstrasjon foran Stortinget. Initiativtaker er folkeaksjonen for lokalsykehusene. Gjennom en lokal sponsoraksjon får inntil 40 deltakere subsidierte flybilletter for å delta. Det er bindende forhåndspåmelding ved Kristiansund servicekontor. Leder for nordmørsdelegasjonen under demonstrasjonen er Per Kristian Øyen.

Bindende forhåndspåmelding
De som ønsker å reise til Oslo for å delta i demonstrasjonen 6. desember må foreta bindende påmelding ved Kristiansund servicekontor innen onsdag 1. desember klokken 14. 00. Egenandelen på 500 kroner per person for flyreisen (tur/retur) må også innbetales på servicekontoret innen denne fristen.

Andre må gjerne delta
Andre som bor i og omkring Oslo må gjerne delta i demonstrasjonen

Mange bekymrede lokalsamfunn
Det er flere lokalsamfunn i Norge som er urolige over den pågående saken om sykehusstruktur.

Kristiansund og Nordmøre har vært særlige aktive og fikk en betydelig nasjonal oppmerksomhet under spontanaksjonen i Kristiansund 7. april i år da om lag 10 000 personer møtte opp for tydelig å vise sitt syn på saken.

Nasjonal lokalsykehusdemonstrasjon 6. desember
Folkebevegelsen for lokalsykehusene arrangerer en nasjonal lokalsykehusdemonstrasjon foran Stortinget mandag 6. desember. Dette vil på nytt skape nasjonal oppmerksomhet omkring lokalsykehusenes fremntid. Les mer om aksjonen her.

Subsidierte flypriser for 40 personer fra Kristiansund
Kom Vekst AS i Kristiansund har koordinert en aksjon blant det lokale næringsliv og Kristiansund kommune for å subsidiere flyutgiftene til Oslo 6. desember. Dette har gjort det mulig å forhåndsbestille 40 flybilletter tur/retur Oslo denne dagen der egenandelen for flyturen kun er 500 kroner per person. I tillegg kommer utgifter til transport til/fra Kvernberget, utgifter til fly-tog samt matutgifter som den enkelte må betale selv.

Bindende påmelding skjer ved oppmøte på Kristiansund kommunes servicekontor (Langveien 19) innen onsdag 1. desember kl. 14.00. Egenandelen på 500 kroner må også innbetales samtidig. De som deltar på denne gruppereisen er forpliktet til å delta under demonstrasjonen som starter ved Stortinget klokken 16.00. Deltakerne bes ta med både lommelykt og varme klær.

Avreise fra Kristiansund lufthavn skjer om morgenen mandag 6. desember. Den enkelte forhåndspåmeldte må møte opp på flyplassen senest klokken 08.20. Her vil man bli møtt av en reiseleder som organiserer gruppeinnsjekkingen, og som gir nærmere informasjon. Avreise fra Gardermoen er samme kveld klokken 21.45. Reiseleder er med på hele turen. Under demonstrasjonen vil Per Kristian Øyen, ordfører i Kristiansund, lede nordmørsdelegasjonen.

Oppfordring om deltakelse fra flere
"Baillgjengen" i Oslo er informert og vil delta i demonstrasjonen. En del nordmøringer som studerer i Oslo er også kontaktet. Den lokale aksjonskomiteen oppfordrer de som har venner og slektninger som bor i og omkring Oslo, om å varsle disse med oppfordring om å delta i demonstrasjonen til støtte for lokalsykehusene.

Publisert av Stein Kulø og Petter Ingeberg. Sist endret 29.11.2010

• Les saken på Kristiansund kommunes nettsider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar