tirsdag 2. november 2010

Kristiansund: Det blir krig!


ROMSDALS BUDSTIKKE (RBNETT.NO) Reaksjonene i Kristiansund er sterke etter direktørens innstilling i dag. Lengst går en tidligere ordfører.

Tidligere ordfører Harald Stokke går knallhardt ut mot innstillingen i et intervju med NRK:
– Overføring av akuttfunksjoner og fødeavdeling frå Kristiansund til Molde er ei krigserklæring. Det blir kanskje fred i Molde. Men det blir ikke fred på Nordmøre. Jeg tør ikke tenke på konsekvensene. Dette blir krig, sier Harald Stokke.

Han var med på å foreslå Gjemnes gård som lokalisering for et fellessjukehus, og han setter sin lit til at denne saken ikke avgjøres av direktører eller styrer.
- Denne saka går videre til departementet og blir avgjort der, sier Harald Stokke.

Her finner du tidsplanen for behandlingen av sjukehussaka.

- Annenrangs borgere
Ansatterepresentant i styret, Trine Bruseth Sevaldsen, har ikke gitt opp kampen.

- Vi er blitt annenrangs borgere. Selv om vi legger fram et motforslag i styret, tror jeg ikke vi kan forvente oss flertall der. Men mirakler har skjedd før. Vi håper at helseministeren evner å løfte blikket sier hun til Tidens Krav.

- Det verste alternativet
– Det verste alternativet er å bygge nytt sykehus på Eikrem i Molde. Når det står klart, er Kristiansund tappet og vi har ikke lenger noe sjukehus. Da blir sjukehuset på Eikrem fellessykehuset, men uten noen lokaliseringsdebatt, sier sjukepleier-tillitsvalgt Vibeke Storvik til Tidens Krav.

Avisa siterer andre ansatte som sier de har 30 år med krig foran seg.

• Les saken i Romsdals Budstikke (www.rbnett.no) ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar