onsdag 9. april 2008

Aksjonskomiteen for Narvik Sykehus kuppet Jens Stoltenberg på Riksgränsen

8. og 9. april er det stormøte på Riksgränsen, der Nordisk Globaliseringsforum arrangeres. Her deltar de nordiske statsministrene, samt representanter for næringsliv, forskning, medier og organisasjoner. I timen før åpning kom dette i skyggen for de tre kvinnene fra fødeaksjonen i Narvik, som hadde møtte opp i håp om å møte norsk og internasjonal presse. Målet var å fortelle om den planlagte sommerstegningen av Fødeavdelingen i Narvik, og det fikk de til gangs. Og sannelig kom det noen statsministere forbi.

Dagny Pettersen var raskt ute og overlevert en løpeseddel til statsminister Jens Stoltenberg og fikk lagt frem, budskapet. Ikke lenge etter var den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt der, og Eva Vassdal, som er delvis vokst opp i Sverige, fikk fortalt ham om den viktige saken de kjemper for her i Narvik.
Og i tillegg ble det flere intervjuer med NRK, svensk og dansk presse, før jakten fortsatte på Financial Times.
– Jeg har lyst å treffe dem for å si litt om hvordan vi har det i rike Norge, sier Dagny Pettersen, som selvsagt også har engelsk tekst på løpeseddelen.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys la også merke til aksjonen og uttalte at dette var kvinner som visste å være tilstede på riktig sted.

• Les hele saken (og se bilde) i Ofotens Tidende på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar