fredag 11. april 2008

Ap-politiker frykter dårligere akuttilbud om Telemark og Vestfold blir ett sykehusområde

Telemark og Vestfold skal gjøres om til ett sykehusområde, foreslår administrerende direktør i Helse Sør-Øst. Robin Kåss, leder av Porsgrunn Arbeiderparti, frykter at dette kan føre til et dårligere akuttilbud i Telemark.
- Jeg frykter at Telemark på sikt kan få et dårligere akuttilbud, spesielt i forhold til akutt kirurgi. Det andre jeg frykter er at vi kan få en opprivende debatt og krangel mellom Telemark og Vestfold om hvor funksjoner og tilbud skal ligge, sier Robin Kåss.
Torsdag la administrerende direktør Bente Mikkelsen fram forslag til nye sykehusområder for hele Helse Sør-Øst. Mens både Østfold og Sørlandet skal fortsette som i dag, foreslår hun som ett av mange tiltak å slå sammen Telemark og Vestfold til ett område.

FRYKTER FORSKYVNING
- På kort sikt er Sykehuset Telemark robust, pasientene vil ikke merke store endringer som følge av dette forslaget umiddelbart. Men det jeg frykter er at det på sikt kan bli flytting av de viktigste funksjonene, sier Robin Kåss (Ap), som selv er lege.
- Noen spesialister mener at det må bo minst 200 000 mennesker i nedslagsfeltet til et sykehus for å ha et godt akuttkirurgisk tilbud. Da blir Sykehuset Telemark for lite. Det betyr at dette kan bli flytta til Tønsberg, noe som igjen vil bety at det ikke vil være noe slikt tilbud mellom Tønsberg og Kristiansand, sier Kåss.
Kåss håper nå at styret i Helse Sør-Øst setter foten ned på det kommende styremøtet. - Det er viktig at det regionale helseforetaket forstår at de skal levere tjenester til alle. Dette er et dårlig forslag, sier han.

• Les hele saken i Telemarksavisa på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar