mandag 28. april 2008

Åpent brev til Helseminister Sylvia Brustad: UFØDT BABY SELGES FOR KR. 500.000,-

Prisen på et barn settes til kr. 500.000 i Ofoten på sommeren av Helse Nord. Har vi kommet så langt i dette demokratiske landet at helseforetakene skal sette prislapp på et ufødt barn?

Landet vårt er bygd opp på solidaritet og verdier, men hvor er disse blitt av?
Hvordan forklarer man de unge i familien at deres bror/søster døde under fødselen fordi sykehuset var stengt og veien til neste ble for lang – eller for den saks skyld at deres mor døde?

Å føde barn er et mirakel og det største som kan hende en familie og et samfunn. Vår region har så store avstander og er i slik vekst at ei stengt fødeavdeling er en katastrofe. Å spare penger er en ting men ” å gamble” med livet til mor og barn er å gå for langt.

Så hva galt har vi gjort siden helseforetakene ikke skal kunne garantere vår trygghet når vi skal føde barn på sommeren?

Samfunnet vårt har en utfordring på pleie- og omsorgsfronten i hele landet og hvis vi på lengre sikt ikke har yngre krefter til å betjene disse vil det koste oss flere milliarder mer - enn ei sommeråpen fødeavdeling.

Spørsmålene er mange og svarene uteblir. Vi føler frustrasjon, redsel og avmakt ved å bli behandlet på denne måten av våre myndigheter. Utsagn fra direktøren i UNN om at han ikke skjønner hvorfor vi lager så mye oppstyr for en sånn LITEN SAK er helt uforståelige for oss.

Hvilke verdier har direktøren i UNN og Helse Nord egentlig og hvordan kan disse menneskene bli satt til å styre en OMSORGSSEKTOR?

Vi er et samlet Ofoten som nekter at lokalsykehuset vårt blir rasert! Vi takker helse- og omsorgsministeren for at du denne gangen grep inn og stoppet galskapen. Vi ber om du sørger for at helseforetakene får nok midler til å holde alle fødeenheter i landet åpne i høytider og sommerferie i årene framover.

På forhånd takk.

Med hilsen Anita Fjellfoss
Aksjonskomiteen for Narvik Sykehus

• Hentet fra Ofotens Tidende på nett, klikk på overskriften for å se saken der

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar