torsdag 17. april 2008

Sylvia holder tett, men Gunn snakker

Ingen i Helse- og omsorgsdepartementet vil kommentere den planlagte sammenslåingen av Telemark og Vestfold til ett sykehusområde. Den politiske ledelsen velger å være taus. I dag starter styremøtet i Helse Sør-Øst der saken skal behandles.

- Vi ønsker ikke å kommentere det nå, skriver statssekretær Arvid Libak i Helse- og omsorgsdepartementet i en tekstmelding. Den meldingen kommer etter at TA har spurt om statsråd Sylvia Brustad er tilgjengelig eller om det er andre i den politiske ledelsen i departementet som kan kommentere saken.

Kommentere saken gjør imidlertid stortingsrepresentant Gunn Olsen, som sitter i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget for Ap.

- NÅ FÅR DE RYDDE OPP
- Det er jo sånn systemet er. De kommenterer ikke ting som er til behandling i helseforetakene. Men det gjør gjerne jeg, sier Gunn Olsen.

- Vi har gitt klar beskjed til Sylvia Brustad om at vi ikke vil ha noen sammenslåing. Nå må det ryddes opp der det er mest å hente. Nå får helseforetaket konsentrere seg om de store prosjektene, sier Gunn Olsen.

- Telemark og Vestfold trenger ingen sammenslåing for å samarbeide. Det gjør de jo allerede. Men en sammenslåing som det nå legges opp til vil skape en helt unødvendig usikkerhet, sier hun.

Gunn Olsen sier også at hun er usikker på hva en sammenslåing vil kunne føre til på lengre sikt.

• Les hele saken i Telemarksavisa på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar