tirsdag 29. april 2008

Kragerø: Hold fakkelen klar

Leder i Kragerø blad:
"Sammenslåingen av Telemark og Vestfold til ett sykehusområde, er et skummelt faktum. Beslutningen fra styret i Helse Sørøst er mottatt med uro i Kragerø. Ordfører Preben Hegland med flere mener det er all grunn til å være på vakt.

Styret i Helse Sørøst vil nemlig samle akuttfunksjonene for nedre Telemark og Vestfold i ett sykehus. Kampen står mellom Tønsberg og Skien. Blir disse samlet i Tønsberg, er det reell frykt for fremtiden til Kragerø sykehus. En degradering av Sykehuset Telemark til et lokalsykehus, kan fort bety at vårt eget sykehus blir for lite i systemet.

For Kragerø og omegns del vil det bety en svekkelse av tilbudet dersom akuttfunksjonene legges til Tønsberg. Avstanden til Grenland er overkommelig, en times kjøring har vi blitt vant til. Men til Tønsberg tar det i beste fall ytterligere tre kvarter - hvis trafikken flyter jevnt. Vestfold er imidlertid en trafikkmessig flaskehals uten like, så en lokalisering til Tønsberg kan by på store utfordringer for pasienter fra hele Telemark-siden. Selv om transporten skulle foregå i ambulanse.

Det virkelig bitre med denne samlokaliseringen er at den ikke har vært nødvendig for Telemarks del. Sykehuset drives i balanse. Det er sykehusene i osloområdet som har fremtvunget denne nye samlokaliseringen.

Dersom dette øker presset mot tilbudet ved Kragerø sykehus ytterligere, er det bare å finne frem faklene igjen. Det skal kjempes for de tjenestene sykehuset fortsatt har."


• Les lederen i Kragerø blad Vestmar på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar