mandag 21. april 2008

- Har dere tenkt over hva dere egentlig sparer?

Mange pasienter hadde møtt opp for å protestere mot kuttforslagene under styremøtet til Helse Bergen.

Jon Lekven, Esther Lekven og Ingeleiv Haugen var møtt opp for å protestere mot Magne Lussand og Helse Bergens kuttforslag. Ingeleiv Haugen og Esther Lekven var blant de som hadde stilt seg opp utenfor personalkantinen, hvor styret i Helse Bergen skal vedta budsjettkutt verd 100 millioner kroner i dag.

Som BA skrev i helgen vurderer man å kutte ned på antall pasienter som får bruke varmtvannsbassenget til sykehuset.

VELDIG VIKTIG
På vei inn til styremøtet stoppet nestleder Magne Lussand opp for å snakke med de fremmøtte.
- Det er så viktig for oss dette bassenget. Vi lurer på om dere har tenkt over hva dere egentlig sparer, sier Esther Lekven.

- Det vil få konsekvenser for liggetiden til pasienter dette. Bassenget og de to stillingene som aktivitører er direkte pasientrettede tiltak. Legges dette ned vil det gå utover de andre avdelingene, legger Haugen til

- VANSKELIG
- Jeg hører hva dere sier og skal ta dette med meg inn. Men jeg syntes det er veldig vanskelig dette, uansett hva vi gjør blir noen rammet, sier Lussand før han går inn til styremøtet.

Haugen, som er regionsleder for handikapforbundet, håper deres oppmøte bidrar positivt til saken. - Jeg forventer at de ser de store konsekvensene det vil ha å stenge folk ute fra bassenget. At de ser oss her i dag, håper jeg hjelper, sier hun til BA.

• Hentet fra Bergensavisen på nett, klikk på overskriften for å lese saken der.

KOMMENTAR: Bergensavisen skriver det ikke, men demonstranten Jon Lekven er jo faktisk professor i medisin ved UiB og tidligere styremedlem i Helse Vest ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar