onsdag 9. april 2008

Midt-Norge: Enorm frustrasjon over ny sjukehusutsettelse

Arbeidet med planene om nytt sjukehus i Molde og ny barneavdeling ved sjukehuset i Ålesund er stanset. Begge prosjektene er nå utsatt på ubestemt tid.

I Stortingets spørretime i dag sa statsråd Sylvia Brustad at løftene om nytt sjukehus i Molde og barneavdeling i Ålesund står ved lag, men at Helse Midt-Norge  som alle andre  må holde sine rammer.

– Det er helt uakseptabelt av en regjering å lure folk på denne måten, sier en frustrert ordfører Jan Petter Hammerø (H) i Molde til NTB etter avgjørelsen, som helseminister Sylvia Brustad (Ap) i praksis står bak. Hammerø mener at regjeringen har gjort seg skyldig i løftebrudd overfor velgerne i Møre og Romsdal og går så langt som til å bruke ordet løgn om det som har skjedd.

I Stortingets spørretime i dag sa statsråd Sylvia Brustad at løftene om nytt sjukehus i Molde og barneavdeling i Ålesund står ved lag, men at Helse Midt-Norge – som alle andre – må holde sine rammer.

ST. OLAVS HOSPITAL
Helse Midt-Norge hadde bedt statsråden om å få ta opp 140 millioner kroner ekstra i lån i år for å betale prisøkningen i fase to ved St. Olavs hospital i Trondheim, samt den videre planleggingen av nytt sjukehus i Molde og ny barneavdeling i Ålesund.

Ifølge styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt-Norge er beskjeden fra statsråden klar: De 140 millionene helseregionen trenger for å finansiere St. Olavs hospital må hentes fra andre planlagte prosjekter i Midt-Norge.

Dette nører oppunder det som i Møre og Romsdal er blitt kalt et trønderran, og frustrasjonen er etter hvert enorm – også innad i Arbeiderpartiets rekker lokalt.

• Les resten av saken i Dagsavisen på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar