mandag 28. april 2008

UNN: Færre ansatte, "produserer" like mye - de ansatte bekymret for kvaliteten

Ofotens Tidende forteller:
Sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen besøkte fredag Narvik for å ha allmøte med de ansatte. Her orienterte han om etablering av nye klinikker, men han benyttet også anledningen til å fortelle om situasjonen i Universitetssykehuset (UNN) generelt.
- Sykehuset går fortsatt med underskudd, men det er et mindre underskudd enn i fjor, så vi er på rett vei, fortalte han de ansatte.

Årsaken er at sykehuset har klart å kutte i antall årsverk.
- I april i år hadde vi 183 færre månedsverk enn i april i fjor. Det har vi klart i hovedsak gjennom naturlig avgang. Noen oppsigelser har det vært, blant annet på anestesi her i Narvik. Samtidig har vi produsert like mye, - det vil si at vi har behandlet samme antall pasienter. Vi har heller ikke brukt mer overtid, og vi har ikke fått større sykefravær. Det er vi veldig fornøyd med, sa en begeistret direktør.

De ansatte i Narvik var ikke like fornøyd.
- Vi synes ikke dette er like imponerende. Vi er bekymret for pasientene, og vi er bekymret for de ansatte. Det blir mer travelt på jobb, og vi får mindre tid til hver pasient. Jeg tror at når dette får virke ei tid kan gå ut over kvaliteten på tjenestene, sa en av de ansatte.


• Les hele saken i Ofotens Tidende på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar