onsdag 2. april 2008

Aktivist inn i sykehusstyret

For ni år siden oppfordret Askims Høyre-ordfører Hans Jakobsen til valgboikott av Høyre på grunn av sykehussaken. Nå er han nyvalgt medlem av styret i Sykehuset Østfold.

– Henger det på greip at du ni år etter at du oppfordret til valgboikott nå blir tatt inn i varmen og oppnevnt som medlem av styret i Sykehuset Østfold HF? – Jeg syntes hele konseptet ved sykehuset i Askim nå er bra, med samdriften mellom Sunnaas sykehus, Sykehuset Østfold, den private Ringvollklinikken og legevakten. Men jeg ser jo at jeg nærmest har gått fra en krigstilstand for ni år siden til nå å bli medlem av sykehusstyret i helseforetaket, svarer Jakobsen.

ERKLÆRTE KRIG
Foran fylkestingsvalget i 1999 gikk daværende Askim-ordfører Hans Jakobsen ut i pressen og oppfordret sine velgere til ikke å stemme Høyre ved fylkestingsvalget på grunn av partiets syn i sykehussaken. – Dette var nesten eksklusjonsgrunnlag, har Jakobsen senere påpekt. Han holdt 1. mai-talen i Askim dette året – også det noe uvanlig til en Høyre-politikere å være.

Jakobsen er fortsatt aktiv i Sykehusets Venner, som har samlet inn mange millioner kroner til utstyr til sykehuset i Askim i løpet av de vel 15 årene venneforeningen har holdt på.

– Som medlem av sykehusstyret er målet å få det nye Østfold-sykehuset på Kalnes i Sarpsborg på plass. Det målet er overordnet alt annet, sier Jakobsen.

• Les hele saken på Smaalene.no ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar