lørdag 26. april 2008

Brustad møtte ikke

Som kjent var blant andre Folkebevegelsen for lokalsykehusene invitert til å møte helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad torsdag 24. april. Statsråden ble i siste øyeblikk forhindret fra å møte. Møtet ble derfor gjennomført med statssekretær Rigmor Aasrud, som også tok i mot materialet organisasjonene hadde med seg. Statssekretæren møtte med representanter for embetsverket og tok seg god tid til diskusjon med organisasjonene.

Telemarksavisa fulgte en av representantene for Folkebevegelsen, Turid Opedal, og skriver:
"Det ble en durabelig nedtur for representantene fra de fire interesseorganisasjonene som i går tok turen til Helse- og omsorgsdepartementet for å møte helseminister Sylvia Brustad. Statsråden møtte nemlig ikke opp, til stor skuffelse for de fremmøtte.

- SKUFFET
Det var representanter for Folkebevegelsen for lokalsykehus, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Norges Diabetesforbund og landsforeningen for Pårørende innen Psykiatri, som i går hadde tatt veien til Oslo og regjeringskvartalet for å møte Sylvia Brustad. Men Brustad dukket ikke opp.

- Nei, dessverre. Statsråden ble forhindret fra å komme på grunn av en regjeringskonferanse. Det er derfor jeg stiller på vegne av statsråden, sa statssekretær Rigmor Aaserud til de 12 forventingsfulle møtedeltakerne som hadde kommet fra hele landet for å diskutere sykehus og helsereform.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over ikke å få helseministeren i direkte dialog. Men tross dette, føler jeg at vi fikk frem budskapene vi ønsket å formidle på en grei måte, sier regionskontakt Turid Opedal fra Rjukan.

Hun og de andre 11 hadde forberedt seg lenge og vel for å gi statsråden deres syn på hvor skoen trykker i Helse-Norge for tiden.
"

• Les resten av reportasjen i Telemarksavisa på nett ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar