tirsdag 26. oktober 2010

Arendal: Ansatte erklærer full mistillit mot direktør Olsen


FÆDRELANDSVENNEN 21.10.2010 Samtlige fagforeninger ved Sørlandet sykehus Arendal leverte klokken 15 i dag en skriftlig mistillitserklæring mot sykehusdirektør Jan-Roger Olsen.

- Direktøren har ikke lenger vår tillit ettersom han ikke har etterkommet våre krav til slagbehandlingen, sier hovedtillitsvalgt Geir Noraberg ved Sørlandet sykehus Arendal til fvn.no.

Klokken 16 sitter Noraberg i møte med Strøm-Erichsen. Han er sammen med representanter for Fagforbundet ved Arendal sykehus, tillitsvalgt for sykepleiere og leger, samt Inger Løite fylkesleder i Aust-Agder Ap, fylkessekretær Per Åge Nilsen i Ap, og Aps-stortingsrepresentanter fra Aust-Agder Freddy de Ruiter, samt Ap-ordfører Torill Rolstad Larsen og fylkesordfører Laila Øygarden (Ap).

Kravet er at Olsen må gå av så raskt som mulig, og at konklusjonen om slagbehandlingen må utsettes. austegdene vil at den skal utsettes inntil hele strategiplanen for sykehuset skal vedtas under ett.

* Slagutredningen foreslår å fjerne akuttfunksjonen på nevrologisk avdeling i Arendal, og overføre behandlingen til en avdeling som de tillitsvalgt mener ikke har kompetanse.

* Barneavdelingen i Arendal står for tur: Akuttfunksjoner fryktes å bli flyttet til Kristiansand.

* Akuttilbudet på Øre, nese hals er bygget ned, og i dag er kun dagbehandling i Arendal.

* De revmatologiske sengepostene er borte, det finnes bare noe dagbehandling igjen.

* Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) flyttes fra Arendal til Lillesand.


– Bit for bit mister vi spesialister. Det blir mindre attraktivt å jobbe her, og vi får en ond sirkel, sa Noraberg den gangen.

Fordi mistillitserklæringen nå er overlevert, vil ikke Noraberg uttale seg mer om Olsens innstilling til styret.

Men det framgår både av høringsuttalelser og av tidligere uttalelser fra Noraberg og flere andre ved sykehuset i Arendal, at indremedisinerne ved sykehuset vil nekte å utføre akutt slagbehandling på pasienter (trombolyse) fordi de får tredd over hodet en ordning de ikke er enige i.

Det har foreløpig ikke vært mulig å få kommentar fra sykehusdirektøren, fordi han sitter i sykehusdirektørmøte på Hamar.

• Les saken i Fædrelandsvennen på nett (fvn.no) ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar