torsdag 7. oktober 2010

Fakkeltog i Arendal: Forbereder storinnrykk


AGDERPOSTEN Initiativtakerne bak fakkeltoget og folkemøtet om sykehuset i Arendal ber om hjelp fra befolkningen for at alt skal gå riktig for seg under arrangementet på tirsdag.

– Det er ventet at det kommer vanvittig mye folk fra hele Aust-Agder. Nå jobber vi for å få tak i nok frivillige. Slik det ser ut nå, trenger vi i alle fall 60 personer som kan være fakkelselgere og vakter mellom slukkebøttene våre, forteller Tove Skyttemyr, som har tatt initiativet for fakkeltoget.

Flere lokale bedrifter har allerede stilt opp gratis med bord, søppelcontainere og busstransport til fakkeltoget og folkemøtet på Sam Eydes plass på tirsdag.
– Vi har fått ekstremt mye drahjelp, men vi trenger fortsatt en del folk. Vi skal ha et infomøte på Havnepuben klokken 18.00 på mandag. Der kan alle som er interessert møte opp, sier Skyttemyr.


Kommer fra Telemark
Flere busselskap har stilt opp med gratis transport fra de ulike kommunene til Arendal. Bussene som kommer blir guidet til jernbanestasjonen, der det blant annet blir fakkelutsalg.
– Vi oppfordrer flest mulig til å bruke kollektivtransport. Det kommer ekstremt mye mennesker til byen, så da blir det nok vanskelig å få parkert.

Etter det Agderposten erfarer, er det bekreftet busser fra Nissedal i Telemark, Åmli, Froland og flere andre kommuner i Aust-Agder. Flere av bussene er gratis.

På Facebook-gruppen, som Skyttemyr har satt opp for arrangementet, har allerede 1.300 personer bekreftet at de kommer.

Vil ikke ha noe buing
Representanter fra styret i Sørlandet sykehus har bekreftet at de kommer til folkemøtet. Både adm.dir. jan Roger Olsen og Styreleder Peder Olsen skal holde appeller på Sam Eydes plass. Skyttemyr har stor forståelse for at folk har kraftige reaksjoner mot styret. Likevel ber hun folk om å holde seg i skinnet.
– Vi vil ikke ha noe buing. Alle skal få si det de vil, inkludert styreleder og styret i Sørlandet sykehus. Det er ikke en demonstrasjon i den forstand at vi skal lage mest mulig støy, sier Skyttemyr, som forstår at folk har lyst til å skrike.
– Vi skal legge ut en høringsuttalelse, og da er det viktig at alle skal komme til. Vi skal høre på alle argumentene, og oppføre oss som folk når enkeltpersoner prater, sier hun.

Jobber med programmet
Skyttemyr og de andre involverte i tirsdagens arrangement i Arendal sier at de har et tett program for dagen, men at alle brikkene ikke ennå er på plass.
– Vi skal lyse opp byen. Runden vi går er fra Tyholmen, ned kirkebakken og ender ut på Sam Eydes plass, hvor Folkemøtet finner sted. Denne runden er valgt slik at alle, gamle som unge, kan delta. Møt opp og tenn fakkelen for sykehuset vårt, oppfordrer Skyttemyr.

Agderposten vil dekke både fakkeltoget og folkemøtet direkte med lyd og levende bilde på tirsdag fra klokken 18.00.

• Les saken i Agderposten ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar