søndag 10. oktober 2010

St. Olavs: Korridorpasientene borte - sant eller usant?


ADRESSEAVISEN I tre måneder har det vært så godt som ingen korridorpasienter på St. Olavs Hospital. Det ble feiret med bløtkake på styremøte i dag.

Det var Helse Midt sin mann i St. Olavs-styret, Asbjørn Hofsli, som hadde kjøpt inn bløtkake i formiddag fordi korridorpasient-problemet på universitetssykehuset nesten er borte. Dette skjer etter innflytting i nytt sykehus. Korridorpasienter har vært et problem i alle år.

Alle får enerom
I fjor var det i gjennomsnitt 20 pasienter på korridoren til enhver tid. Nå er det bare en og annen slenger av en korridorpasient.
- Av og til hender det at en og annen pasient som ligger der han ikke skal ligge, forklarer fagdirektør Gudmund Marhaug.

- Hvorfor er det ikke korridorpasienter lenger?
- Det er først og fremst på grunn av at vi nå bare har enerom. Dermed er kvinne/mann-problematikken, ikke et problem lenger. De som er så urolige at de ikke kan ligge sammen med andre, er heller ikke et problem lenger. Og det gjelder også de pasientene som er så syke at de ikke kan ligge sammen med andre, forklarer fagdirektøren og oppsummerer:
- Behovet for å ta folk ut, er borte. Dette er en gunstig effekt av driftsmodell med enerom.

...

Men i kommentarfeltet under artikkelen, imøtegår ansatte og pasienter ved sykehuset sterkt det idylliske bildet som fagdirektøren presenterer! De forteller om uverdige forhold.

• Klikk her eller på overskriften for å lese saken og kommentarene i Adresseavisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar