lørdag 30. oktober 2010

Regjeringen griper inn mot endring av sykehusnavn


NRK NYHETER Regjeringen griper inn for å sikre at navnene Radiumhospitalet og Rikshospitalet består.

Tradisjonsrike navn som Rikshospitalet og Radiumhospitalet er i ferd med å forsvinne, etter at de to sykehusene er blitt en del av Oslo Universitetssykehus.

Sykehusstyret behandlet denne uken en redegjørelse fra administrasjonen om prosessen rundt navneendringen som ble vedtatt allerede i desember 2008.

Bare i den grad pasienter og andre har behov for å vite hvor de skal, skal navnene Radiumhospitalet, Rikshospitalet og Aker brukes, skriver VG.

– Navnene skal beholdes
Det vekker harme både i regjeringen og på Stortinget. En enstemmig helse- og sosialkomite har gjort det klart at de originale navnene skal beholdes.

Senest 26. juni rykket helseminister Anne-Grete Strøm- Erichsen (Ap) ut og fastslo at navnene skal beholdes selv om de blir underlagt Oslo Universitetssykehus. Nå tar departementet kontakt med Helse Sør-Øst.

– Navnene Radiumhospitalet og Rikshospitalet skal beholdes. Vi kan ikke intervenere mot et vedtak som Oslo Universitetssykehus har fattet, men vi vil ta det opp med dets eier, Helse Sør-Øst, og sørge for at navnene beholdes, sier Strøm-Erichsens statssekretær, Robert Martin Kåss til VG.

• Les saken på NRKs sider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar